sobota, 16 stycznia 2016

02 WINO Z DZIKIEJ RÓŻY



2 WINO Z DZIKIEJ RÓŻY

data 2016.01.16
Pojemność 5 l

Suszona dzika róża - 1,2 kg owoce lekko gotowały sie przez ok 1 godz. w 2 litrach wody
całość  po ostygnięciu wlałem do balona

rozpuściłem 0,7 kg cukru w 2 l wody
dodałem 4 g kwasku cytrynowego
dodałem drożdze i pożywkę

22.01.16 dodałem rozpuszczone 0,4 kg cukru w 1 litrach wody
i uzupełniłem wody
11.02.2016 zlane z nad osadu
Smak – wyczuwalny alkohol, wytrawne, smak średni, dużo gorsze od wina nr 1.
17.02.2016 Zlane z nad osadu
17.02.2016 dodałem 1l soku z jabłek Riviva.
21.02.2016 fermentacja prawie ustała.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz