2 WINO Z DZIKIEJ RÓŻY
data
2016.01.16
Pojemność
5 l
Suszona
dzika róża - 1,2 kg owoce lekko gotowały sie przez ok 1 godz. w 2 litrach wody
całość po ostygnięciu wlałem do balona
rozpuściłem
0,7 kg cukru w 2 l wody
dodałem
4 g kwasku cytrynowego
dodałem
drożdze i pożywkę
22.01.16
dodałem rozpuszczone 0,4 kg cukru w 1 litrach wody
i
uzupełniłem wody
11.02.2016
zlane z nad osadu
Smak
– wyczuwalny alkohol, wytrawne, smak średni, dużo gorsze od wina nr 1.
17.02.2016
Zlane z nad osadu
17.02.2016
dodałem 1l soku z jabłek Riviva.
21.02.2016
fermentacja prawie ustała.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz