czwartek, 21 listopada 2019

31 2019-11-21 Wino hibiskusowe

700g kwiatów hibiskusa
24 litry wody
40 g herbaty czarnej
3+3 kg cukru
Po dodaniu 3 kg cukru blg wynosi 12
2019-12-06 Blg 2. Smak bardzo dobry. Dodałem 3 kg cukru. Po dodaniu cukru blg 13. Pomiar robiony był w temp ok 18 stopni więc może nie być dokładny.
2020-01-02 Zlane z nad osadu. Dolałem litr wody. W smaku bardzo dobre, lekko za mocne w smaku, więc można dać mniej hibiskusa. Wino nadal słodkie, zapewne niska temperatura chamuje fermentację. Może nie potrzebnie dodałem cały cukier na raz.
2020-02-23 Nadal fermentuje. Zlane z nad osadu. Bardzo dobre. Lepiej smakuje po rozcieńczeniu z wodą, czyli można zwiększyć wodę o ok 15-25 % lub zmniejszyć ilość hibiskusa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz